Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat, luni seară, că, în perioada 6 – 12 aprilie, s-au înregistrat cu 18,9% mai multe cazuri decât în săptămâna precedentă. Din totalul de 6.633 de cazuri confirmate, 51% sunt în judeţele Suceava, Hunedoara, Timiş, Neamţ şi Bucureşti, iar 60,4% dintre decese au apărut în judeţele Suceava, Hunedoara, Timiş, Arad şi Bucureşti, în timp ce 82% dintre decedaţi aveau boli asociate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

INSP a anunţat, luni seară, că, în săptămâna 6 – 12 aprilie, s-au înregistrat cu 18,9% mai multe cazuri decât în sptămâna precedentă.

Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 6.633, dintre care 51% au fost înregistrate în judeţele Suceava, Hunedoara, Timiş, Neamţ şi Bucureşti.

”60.4% din decese au fost în înregistrate în judeţele Suceava, Hunedoara, Timiş, Arad şi Bucureşti. În ultimele 14 zile, un singur judeţ a înregistrat o incidenţă aparentă >100/100.000”, a transmis INSP.

Potrivit sursei citate, 1 din 8 cazuri a fost înregistrat la personal sanitar.

În ceea ce priveşte cele 318 decese, INSP a precizat că 71% au fost la persoane cu vârsta peste 60 ani, 65% fiind la bărbaţi. În plus, specialiştii au precizat că 82% dintre decedaţi aveau cel putin o comorbiditate.

”Media ponderii probelor pozitive în ultimele 14 zile, a fost de 11.8%”, a mai transmis INSP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.