Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus în perioada 7 – 21 septembrie, a ajuns la 1,43, iar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu aşteaptă propunerile şcolilor pentru modificarea scenariilor de funcţionare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Sibiu a transmis, luni, actualizarea incidenţei cumulate a cazurilor de coronavirus, cu îmbolnăvirile înregistrate în perioada 7 – 21 septembrie.

Potrivit ultimelor cifre, în municipiul Sibiu incidenţa cumulată a ajuns la 1,43, faţă de 0,74 la ultima raportare.

Potrivit deciziei autorităţilor centrale, la o rată cuprinsă între 1 şi 3, localităţile sunt considerate în scenariul galben, iar cursurile unităţilor de învăţământ ar trebui să se deruleze în sistem hibrid – jumatate dintre copii în clasă, jumătate online.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan, a declarat, pentru News.ro, că Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu aşteaptă propunerile unităţilor de învăţământ pentru modificarea scenariilor.

În urma publicării incidenţei cumulate, Consiliile de aAministraţie ale şcolilor din municipiul trebuie să se întrunească pentru a face propuneri de funcţionare în perioada următoare.

Potrivit ultimelor statistici, în judeţul Sibiu mai sunt opt localităţi unde rata infectărilor este mai mare de un caz la mia de locuitori, respectiv Apoldu de Jos, Arpaşu, Bruiu, Chirpăr, Mihăileni, Poiana Sibiului, Sliminc şi Vurpăr.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.