Medicul care a fost de gardă în noaptea incendiului de la Institutul Matei Balş, Cătălin Apostolescu, a fost audiat, duminică, la Serviciul Omoruri de la Poliţia Capitalei. La ieşirea de la audieri, medicul a declarat jurnaliştilor că personalul medical a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a scoate pacienţii din saloanele cuprinse de flăcări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Apostolescu, medicul care era de gardă în pavilionul 5 al Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, a fost audiat timp de peste două ore, în ancheta privind incendiul în urma căruia şapte pacienţi au decedat, unii la faţa locului, alţii la spitalele la care au fost transferaţi. 
La ieşirea de la audieri, medicul a afirmat răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că personalul medical a făcut tot ce a fost posibil pentru a scoate cât mai repede pacienţii din saloane. El a precizat că salvatorii nu au putut sparge ferestrele, acestea fiind din termopan.
Medicul a explicat că existau proceduri privind manipularea instalaţiei de oxigen şi că acestea erau respectate în cadrul unităţii medicale. 
„Vreau să mulţumesc pentru sprijinul pe care îl primesc de la Colegiul Medicilor prin faptul că mi-a asigurat asistenţă juridică”, a adăugat medicul Cătălin Apostolescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.