Încă un copil din judeţul Argeş va fi transferat, sâmbătă după-amiază, la Bucureşti, de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, el fiind diagnosticat cu boală diareică acută, adenovirus şi rotavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un copil în vârstă de un an şi o lună va fi transferat, sâmbătă după-amiază, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Spitalul "Marie Curie", din Bucureşti, a declarat corespondentului News.ro prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Piteşti, medicul Adina Enescu, copilul este din Piteşti şi a fost adus de către părinţi sâmbătă dimineaţă, la ora 4.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, el având "scaune modificate" şi febră.

Copilul a fost diagnosticat cu boală diareică acută, cu adenovirus şi rotavirus, a precizat sursa citată.

La ora transmiterii acestei ştiri, a fost primit de către echipa medicală de la Piteşti acordul pentru transfer din partea medicilor de la Bucureşti, iar copilul urmează să fie transportat la spitalul bucureştean.

Acesta este al treilea copil din judeţul Argeş transferat în cursul zilei de sâmbătă de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti la Spitalul "Marie Curie", toţi cei trei copii având sub doi ani şi prezentând boală diareică.

Conform datelor furnizate de Prefectura Argeş, sâmbătă, în spitalele din acest judeţ sunt internaţi 32 de copii cu scaune diareice acute, 26 dintre aceştia având vârste sub doi ani.

Dintre copiii internaţi, 24 se află la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, 19 fiind mai mici de doi ani, alţi trei copii, dintre care doi cu vârste sub doi ani sunt internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în timp ce la Spitalul Municipal Câmpulung sunt internaţi patru copii, iar la Spitalul Municipal Curtea de Argeş este internat un copil.

Toţi copiii de la spitalele din Câmpulunng şi Curtea de Argeş au sub doi ani.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală rămân internaţi trei copii cu sindrom hemolitic uremic, dintre care doi fac dializă, oficialii ministerului amintind că, în ultima perioadă, au fost trataţi în unitatea medicală 14 copii cu SHU, dintre care opt s-au vindecat.

Copiii, internaţi în Secţia de Nefrologie, au o stare bună de sănătate cu evoluţie favorabilă.

Din 29 ianuarie până în seara de 10 februarie au fost transferaţi la Spitalul ”Marie Curie” 12 copii, majoritatea din Argeş, cu sindrom hemolitic-uremic. Dintre aceştia, trei fetiţe din Argeş au murit în spital, pe 4, 15 şi 16 februarie.

Alţi copii au ajus la ”Marie Curie”, după transferul de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde au fost trataţi pentru infecţii digestive, dar starea lor s-a agravat şi, din cauza sindromului hemolitic-uremic, au avut nevoie de dializă şi unii de intubare şi ventilare mecanică.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, a anunţat, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.