Prefectul judeţului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a anunţat că restaurantele şi cafenelele din 13 localităţi au fost închise deoarece rata incidenţei cazurilor de Covid-19 din ultimele două săptămâni a depăşit 1,5 la mia de locuitori, printre acestea aflându-se Brăneşti, Otopeni şi Voluntari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul de Ilfov a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a fost suspendată activitatea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de tipul restaurante şi cafenele.

“Sunt 13 localităţi: Berceni,Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Mugurele, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Voluntari. Nu toate au aceeaşi incidenţă cumulată în ultimele 14 zile, este diferită, dar toate o au peste 1,5 la mie”, a afirmat prefectul, care a menţionat că situaţia în aceste localităţi va fi reevaluată după două săptămâni.

El a precizat că Ilfovul are o specificitate aparte, aflându-se lângă Bucureşti.

“Nu uitaţi că Ilfovul are o specificitate aparte, dispunerea geograafică este în jurul Bucureştiului. O mare parte dintre cei care au buletin de Bucureşti locuiesc în Ilfov şi nu şi-au schimbat buletinele, de aceea şi raportările sunt făcute diferit şi trebuiesc lucrurile abordate în mod diferit pentru că o localitate deşi are trecut în documente un anumit număr de locuitori, în localitatea respectivă sunt mult mai multe persoane care dorm sau au locuinţele în zona respectivă”, a explicat Daniel Tudorel Zamfir.

El a mai afirmat că a devenit obligatorie purtarea măştii în apropierea şcolilor şi a unor instituţii publice.

“S-a luat măsura, ca şi la Bucureşti, în apropierea şcolilor, la mai puţin de 50 de metri distanţă de şcoli. Am luat în calcul nu doar şcolile, ci şi instituţiile publice, unde merg oamenii pentru a rezolva problemele şi se fac aglomerări. Trebuie să luăm măsuri suplimentare şi în preajma acestor instituţii”, a mai transmis prefectul judeţului Ilfov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.