Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, luni seară, că a încheiat contracte subsecvente pentru cumpărarea a 10 milioane de seringi, de 1 şi 3 mililitri, cu ac, pentru campania de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DSU a transmis, luni seară, că, în conformitate cu art. 4, alin (2) din Ordonanţa de urgenţă nr. 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei, Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate a fost desemnat ca instituţie abilitată pentru organizarea şi derularea procedurilor de atribuire, în vederea încheierii de acorduri-cadru.
 
În baza acordurilor cadru încheiate de ONAC şi furnizor, IGSU a încheiat două contracte subsecvente pentru seringi necesare n campania de vaccinare. 
 
Primul contract subsecvent la acordul cadru nr. 1103/CN/07.01.2021 prevede achiziţionarea a 9 milioane de seringi cu ac de 1 mililitru şi ace de rezervă, în valoare de 5.504.940 lei, inclusiv TVA, în care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare şi transport. 
 
Cel de-al doilea contract subsecvent la acelaşi acord cadru prevede achiziţionarea a 1 milion de seringi de 3 mililitri, cu ac. Valoarea acestui contract este de 714.000 lei, inclusiv TVA, în care sunt incluse cheltuieli generate de manipulare şi transport. 
 
Campania de vaccinare a început în 27 decembrie, fiind în plină derulare cea de-a doua etapă a Strategiei naţionale. 
 
Vaccinarea este gratuită şi se face în centre amenajate în toate judeţele. 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.