O tânără în vârstă de 18 ani, din localitatea ieşeană Ţibăneşti, a născut duminică la centrul zonal al Serviciului Judeţean de Ambulanţă din comună, apoi a fost adusă împreună cu bebeluşul, după 12 ore, la o maternitate din Iaşi, fiind necesară intervenţia unui utilaj de deszăpezire şi a unei autospeciale cu şenile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia a ajuns în cursul dimineţii de duminică la centrul zonal al SJA din Ţibăneşti, unde a născut, fiind ajutată de asistentul medical şi de ambulanţierul din cadrul centrului. Ea nu a putut fi transportată imediat la o maternitate din Iaşi, din cauza viscolului.

Întrucât ambulanţa nu s-a putut deplasa de la Ţibăneşti către Iaşi din cauza condiţiilor meteo, un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost trimis de la Iaşi spre Ţibăneşti cu o autospecială pentru victime multiple, una cu şenile, dar şi un utilaj de deszăpezire.

În jurul orei 17.30, la 12 ore de la naştere, tânăra a ajuns la maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, împreună cu bebeluşul, cei doi fiind în stare bună.

În aceeaşi seară, la maternitatea din Iaşi a fost adusă încă o femeie, din localitatea Slobozia, în vârstă de 22 de ani, căreia i s-a declanşat travaliul. Ea ar fi trebuit să nască abia peste zece zile.

”A fost o zi dificilă, întrucât ninsoarea şi viscolul au îngreunat intervenţiile. Am avut cazuri de persoane cu probleme respiratorii, femei în travaliu, ba chiar şi o mămică care a născut într-o comună îndepărtată de Iaşi. Deplasarea s-a făcut cu autospecială de victime multiple şi cu şenilate pentru a face faţă condiţiilor meteo. Pacienţii au ajuns în siguranţă la spitalele din Iaşi", a declarat Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Din cauza viscolului, drumul naţional 28A, între Târgu Frumos şi Paşcani este închis. Deasemenea, pe mai multe drumuri judeţene nu se poate circula, utilajele intervenind pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, din nou, pentru 19 judeţe, între care şi Iaşi, codul galben de viscol emis cu câteva zile în urmă pentru zone extinse din estul ţării. Atenţionarea, valabilă în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar şi la munte, vizează intensificări ale vântului de până la 70 de kilometri pe oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.