Un bărbat de 51 de ani a fost operat la Iaşi pentru o tumoră cerebrală de aproximativ 10 centimetri, medicii susţinând că intervenţia, care a durat trei ore, a fost un succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Operaţia a avut loc la Spitalul de Neurochirugie din Iaşi.

"Pacientul în vârstă de 51 de ani s-a prezentat în unitatea noastră medicală cu dureri de cap foarte intense, dar şi cu tulburări de vedere. În urma investigaţiilor făcute s-a descoperit un glioblastom, o tumoră cerebrală malignă destul de agresivă, dar şi foarte voluminoasă, având aproximativ 10 centimetri. A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a elimina tumora, fiind utilizat preparatul Gliolan. Este vorba despre o substanţă de contrast care se fixează pe celulele tumorale, delimitând mult mai uşor tumora de ţesutul sănătos din jur", a declarat, marţi, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, medicul Lucian Eva.

El a precizat că intervenţiile chirurgicale de acest tip au loc în întuneric, iar "pe fondul albastru al câmpului operator, tumora se vede în culoarea violet, lucru care îl ajută pe neurochirurg să delimiteze cât mai precis tumora de ţesutul cerebral sănătos".

Operaţia a durat aproximativ trei ore, iar medicii susţin că a fost un succes.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.