Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat, vineri, că a început o anchetă în cazul unui bărbat de 75 de ani a cărui familie reclamă că ar fi murit după ce a fost purtat în mod nejustificat de la un spital la altul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor DSP Iaşi, familia bărbatului a sesizat instituţia că, iniţial, acesta a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, unde a fost dus pentru că acuza dureri în zona pieptuluil, dar ulterior, a fost transferat la spitalul de Boli Infecţioase.

Rudele bărbatului susţin că nu au fost anunţate despre transferul de la un spital la altul şi că au aflat cu surprindere că bărbatul a murit la spitalul de Boli Infecţioase.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Mihnea Hurmuzache, a declarat pentru News.ro că pacientul are antecedente cardiace, suferind în trecut mai multe infacturi miocardice. El a precizat că în acest caz a fost vorba despre o infecţie bronho-pulmonară severă, la care s-au adăugat şi problemele de natură cardiacă.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DSP IaşI, Marius Voicescu, a precizat că în urma reclamaţiei depuse de familia bărbatului decedat, instituţia a demarat o anchetă.

El a afirmat că cercetarea va stabili dacă s-au respectat protocoalele privind transferul între cele două spitale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.