Executivul a adoptat, miercuri, hotărârea de Guvern pentru aprobarea Programului manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor - 25 mai a.c. Astfel, Guvernul a aprobat Programul manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor, marcată în acest an în data de 25 mai, program care include manifestări comemorative organizate în Bucureşti, în ţară şi peste hotare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării Naţionale va organiza ceremonii la Mormântul Ostaşului Necunoscut, Monumentul eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României, Cimitirul Militar Ghencea, Cimitirul Israelit „Filantropia”, Monumentul Eroilor Patriei şi Cimitirul Eroilor Revoluţiei, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza ceremonii la Parcela eroilor de pe D.N.1, Monumentul Ultimului Străjer al Capitalei, Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cişmigiu şi Monumentul Pompierilor din curtea bisericii Sfântul Gheorghe – Plevna.

În ţară, autorităţile administraţiei publice locale organizează în ziua de 25 mai, cu sprijinul şi participarea garnizoanelor militare, unităţilor de învăţământ, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi al altor organizaţii neguvernamentale, ceremonii de depuneri de coroane şi jerbe de flori, precum şi programe proprii de comemorare a eroilor României, în principal la marile mausolee ale eroilor, precum şi la cimitirele de onoare şi monumente de război.

Pe plan extern, reprezentanţele diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate vor organiza acţiuni de cinstire a memoriei eroilor români căzuţi şi înhumaţi pe teritoriul altor state, conform sursei citate.

Sumele necesare punerii în aplicare a Programului manifestărilor prilejuite de Ziua Eroilor vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin bugetele aprobate ale instituţiilor publice centrale şi locale implicate în implementarea acestor măsuri pentru desfăşurarea manifestărilor prevăzute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.