Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a anunţat, joi, că Guvernul a aprobat hotărârea prin care este înfiinţat Registrul Naţional de Cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost aprobată Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer, care va duce, în scurt timp, la o colectare unitară a informaţiilor privind toate tipurile de cancer, în vederea monitorizării incidenţei cancerelor la nivel naţional, evaluarea şi controlul impactului acestei boli şi fundamentarea politicilor de sănătate publică”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Acesta a mai spus că, aceste raportări în Registrul Naţional de Cancer sunt obligatorii pentru întreg sistemul medical din România, indiferent dacă este public sau privat.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai subliniat că organizarea efectivă, cât şi standardele de comunicare urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii în următoarele 30 de zile.

El a mai spus că actul normativ adoptat de către Guvern privind înfiinţarea Registrului Naţional de Cancer face parte din „ecosistemul medical” prezentat de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, săptămâna trecută. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.