Executivul a adoptat, vineri, o hotărâre de Guvern privind acceptarea de către statul român a donaţiei unor bunuri mobile, ca operaţiune compensatorie, din partea companiei Lockheed Martin Overseas, LLC şi darea în administrarea Ministerului Apărării Naţionale a acestor bunuri. Prin actul normativ aprobat, Ministerul Apărării Naţionale va deveni beneficiarul unor donaţii de bunuri în valoare totală de 2.255.802,00 de dolari destinate implementării, în cadrul structurilor proprii de execuţie a mentenanţei din Statul Major al Forţelor Aeriene, a unor capabilităţi de testare şi reparare a echipamentelor din compunerea radarelor TPS-79 – Gap Filler.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compensarea este realizată conform acordurilor încheiate ca urmare a semnării, de către MApN cu Lockheed Martin Overseas, LLC a unor contracte privind furnizarea de piese de schimb specifice radarelor TPS-79, respectiv servicii de reparaţii echipamente radar TPS-79(R), mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, având în vedere că bunurile şi serviciile care fac obiectul contractelor menţionate mai sus, semnate în anul 2021, sunt din domeniul apărării şi au o valoare care depăşeşte, individual sau cumulat, două milioane de euro, furnizorul a fost obligat să efectueze operaţii compensatorii în conformitate cu prevederile ordonanţei de urgenţă 189/2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată cu modificări şi completări prin Legea 354/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.