Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că de duminică şi până în prezent aproximativ 17.000 de persoane s-au programat în centrele de vaccinare cu AstraZeneca, precizând că autorităţile din ţara noastră aşteaptă concluziile Agenţiei Europene a Medicamentului în legătură cu acest vaccin, recomandarea fiind până în prezent de continuare a vaccinării cu AstraZeneca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat luni, la Digi 24, dacă disponibilitatea de vaccinare cu AstraZeneca este în scădere în ţara noastră. 
“Zilele astea s-au programat chiar de ieri aproximativ 17.000 de persoane noi în centrele de vaccinare cu AstraZeneca. Practic dorinţa de vaccinare este una bună, având în vedere că sunt în continuare persoane care se programează. Noi aşteptăm punctul de vedere şi precizările, concluziile Agenţiei Europene a Medicamentului.  Până la această dată recomandarea este una de a continua vaccinarea cu acest tip de vaccin. Toate măsurile care au fost luate, atât la nivelul ţărilor europene, cât şi în România sunt unele de maximă precauţie până se clarifică toate acele semnale legate de posibilele situaţii în care după vaccinare se declanşează acele evenimente trombocite, cu toate că analiza efectuată la cazurile raportate arată o frecvenţă similară ba chiar mai scăzută decât frecvenţa anticipată în populaţia generală nevaccinată”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă. 
El a mai fost întrebat despre situaţia din Italia unde o regiune a decis suspendarea vaccinării cu un lot din AstraZececa după decesul unei persoane şi dacă România deţine acest lot de vaccin. 
“Avem şi noi acest lot în România. Avem nevoie de mai multe detalii, nu înţeleg de ce, de pildă, s-a luat această decizie doar într-o anumită regiune a Italiei, probabil că aici există diferenţe din punct de vedere al lanţului de distribuţie. Practic, în înţelegerea mea atunci când se ridică o suspiciune asupra unui lot se sistează vaccinarea cu acel lot la nivel naţional şi nu doar într-o anumită regiune. Astăzi există o şedinţă extraordinară a şefilor agenţilor naţionale a medicamentului la nivel european şi vom avea acces la nişte concluzii ale acestei şedinţe pentru că până la urmă este firesc să existe un demers comun, european şi o decizie comună a statelor membre europene”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.