Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că, la nivel naţional, aproximativ 31 la sută din populaţia rezidentă eligbilă este vaccinată. În Bucureşti, acoperirea vaccinală este de aproape 50 la sută, urmând judeţele Cluj - aproape 46 la sută şi Sibiu, cu 39 la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gheorghiţă a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că acoperirea vaccinală din populaţia rezidentă elibigilă (peste 12 ani) este de circa 31 la sută.

Astfel, în Bucureşti rata de vaccinare este de 49,4 la sută, Capitala fiind urmată de judeţul Cluj cu aproape 46 la sută, judeţul Sibiu cu 39 la sută, TImiş cu 36,3 la sută, Constanţa - 36,5 la sută, Braşov - 36,3 la sută.

"Mai avem doar două judeţe, Giurgiu şi Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală sub 20 la sută", a precizat Gheorghiţă.

Până în 6 septembrie, au fost vaccinate 5,28 de milioane de persoane, 5,17 milioane cu schema completă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.