Dunărea înregistrează, marţi, la Galaţi, un nivel de 615 centimetri, în scădere cu doi centimetri faţă de zilele de duminică şi luni, fiind pentru prima dată în ultimele săptămâni când nivelul fluviului scade, după ce a inundat aproape în totalitate aleea pietonală de pe faleza inferioară a municipiului Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul Dunării la Galaţi este de 615 centimetri, în condiţiile în care duminică fluviul măsura 617 centimetri, nivel care a fost staţionar luni, potrivit datelor Administraţiei Fluviale a Dunări de Jos Galaţi.

Este pentru prima dată în ultimele săptămâni când nivelul fluviului înregistrează o scădere la Galaţi, după ce în 30 martie s-a depăşit cu doi centimetri cota de inundaţii de 600 de centimetri, apele inundând la sfârşitul săptămânii trecute aproape în totalitate aleea pietonală de pe faleza inferioară a municipiului Galaţi.

Din cauza nivelului crescut al apelor, la Şantierului Naval din Galaţi s-a construit un dig cu o lungime de 100 de metri şi o înălţime de jumătate de metru pentru protejarea halelor de montaj.  La Galaţi, cota de atenţie a nivelului apelor Dunării este de 560 de centimetri, cota de inundaţii este de 600 de centimetri, iar cea de pericol de 700 de centimetri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.