Un băiat de 10 ani din Galaţi a ajuns la spital, în stare gravă, cu leziuni inclusiv la cap, după ce a fost bătut crunt de propriul tată. Bărbatul a fost reţinut iniţial de poliţişti, dar apoi a fost plasat sub control judiciar, considerându-se că nu este un pericol public astfel încât să se impună o măsură mai aspră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii şi specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au aflat de acest caz după ce copilul de 10 ani a ajuns la spital. El a fost bătut atât de tare încât a fost internat la Spitalul de Copii din Galaţi, având leziuni pe tot corpul, inclusiv la cap şi la faţă. Potrivit medicilor legişti, copilul va avea nevoie de circa o săptămână de îngrijiri medicale pentru a se recupera. 

În urma anchetei, specialiştii de la DGASPC au stabilit că părinţii copilului sunt divorţaţi şi, deşi instanţa l-a încredinţat pe băiat mamei, aceasta nu s-a implicat în creşterea lui. Băiatul se afla la tatăl său şi avea o relaţie foarte apropiată cu bunica paternă, cea care-l îngrijea, însă, la un moment dat, tatăl i-ar fi interzis fiului să mai aibă vreo legătură cu bunica, ceea ce l-a afectat mult pe copil.

"Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, s-au făcut sesizari la Poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului. În paralel, încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama pentru că părinţii sunt divorţaţi şi din punct de vedere juridic copilul e încredinţat mamei. Considerăm că bunicii paterni reprezintă un mediu sigur pe care ne putem baza în evoluţia corectă a copilului", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.

Tatăl este acuzat acum de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi nu l-au dus în faţa judecătorilor, pentru arestare, ci l-au plasat sub control judiciar, considerând că nu prezintă pericol social.

"În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie. Din cercetări, a reieşit că un minor de 10 ani ar fi fost agresat fizic în mod repetat de tatăl său. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a dispus măsura controlului judiciar", a declarat purtătorul de cuvant al IPJ Galaţi, comisar şef Gabriela Costin             

Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului monitorizează cazul şi ar putea începe procedurile legale de decădere din drepturile părinteşti a tatălui violent, având în vedere că faptele sunt repetate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.