Asistenta din Galaţi acuzată că nu a gestionat în mod profesionist un apel de la o mamă care cerea ajutorul pentru că îşi pierduse fata cu probleme psihice pe faleza Dunării a fost suspendată din funcţie. Ea nu va mai lucra la dispecertul integrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului medical al SAJ Galaţi, dr.Mihai Polinschi, în urma analizei şi a probelor strânse în acest caz, s-a luat o primă decizie, aceea ca asistenta să nu mai lucreze la dispeceratul integrat.

"S-a luat o decizie preliminară, şi anume suspendarea temporară a activităţii asistentei  în dispeceratul integrat, până la definitivarea anchetei  şi eventual până la expirarea unei sancţiuni. Ancheta continuă, s -au strâns doar câteva dovezi şi să vedem în continuare, dar ca primă măsură asistenta nu va mai lucra o perioadă la dispeceratul integrat", a declarat dr.Polinschi.  

Totul a început după ce o femeie a sunat la 112 pentru a anunţa că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire şi care abia fusese externată din spitalul de psihiatrie,  a dispărut în timpul unei plimbări pe faleza Dunării. 

Femeia ar fi sunat de mai multe ori pentru a cere ajutorul autorităţilor, dat fiind că fiica sa avea un  comportament imprevizibil uneori şi putea deveni violentă.

La un moment dat,  apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă, iar conform înregistrărilor convorbirii, persoana din dispecerat i-a spus femeii să aştepte pentru că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul.

Şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat demararea unei anchete după apariţia în presă convorbirii purtate între dispecerul Serviciului de Ambulanţă Galaţi femeia care anunţase dispariţia fiicei sale cu probleme grave de sănătate.

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi o persoană care anunţa dispariţia fiicei sale care suferă de o problemă medicală, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă, începând astfel demersurile în contextul verificării celor întâmplate, fapt pentru care, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi. Totodată, asigurăm opinia publică că nu vom admite ca astfel situaţii să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populaţiei", a transmis DSU.

Totodată, conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a demarat o anchetă după apariţia în presă a unei convorbiri purtate între o angajată a instituţiei si mama unei fete de 16 ani cu probleme psihice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.