Ministrul Familiei Gabriela Firea a avut, miercuri, discuţii cu ambasadorul Republicii Moldova în România Victor Chirilă despre cooperarea bilaterală în domenii precum familie, copii, tinerete şi egalitate de şanse. Ea a mai spus că proiectele pe care le derulează ţara noastră pot fi aplicate şi în Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am avut o întâlnire de lucru cu Excelenţa Sa domnul Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România. Am răspuns cu drag invitaţiei de a coopera cu fraţii si vecinii noştri de peste Prut în domeniile: familie, copii, tineret, egalitate de şanse. Am avut deja primele discuţii despre proiectele pe care le derulăm în România şi care pot fi aplicate şi în Republica Moldova. În plus, chiar de săptămâna viitoarea, vor avea loc primele discuţii în grupul de lucru din care vor face parte reprezentanţi ai ministerului, ai Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi ai Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi”, a scris Gabriela Firea, miercuri pe Facebook.

Ministrul PSD a adăugat că „România se confruntă cu probleme în ceea ce priveşte egalitatea de şanse şi din acest motiv am lansat la începutului lunii martie «Manifest pentru drepturile femeilor», un document cu opt puncte esenţiale pentru toate doamnele din România”.

„Excelenţa Sa ambasadorul Victor Chirilă şi-a manifestat interesul pentru implementarea Convenţiei de la Istanbul. De asemenea, am prezentat şi Pachetul legislativ pentru creşterea natalităţii şi susţinerea familiilor la care lucrăm împreună cu specialiştii Ministerului de Finanţe şi ai Ministerului Muncii. În plus, am discutat şi despre măsurile importante pe care le-am luat în ultimul an pentru copiii aflaţi în grija statului român, dar şi pentru tineri. Vom colabora cu Ambasada Republicii Moldova, cu toate autorităţile moldovene, pentru a oferi tot sprijinul şi informaţiile necesare implementării peste Prut a unor proiecte de succes din România”, a completat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.