Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 a declarat, duminică, la ziua porţilor deschise la Magistrala 5 de metrou din Dumul Taberei că traficul în zona şantierului va reveni la normal la mijlocul anului viitor şi că, deşi lucrările sunt ample nu sunt argumente suficiente pentru întârzieri. Lucrările au început în 2011. Atunci, toate staţiile au fost împânzite cu afişele pe care scria „În trei ani aici va fi staţia ta de metrou”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Traficul suprateran va fi deschis până la jumătatea anului viitor, iar lucrările la subteran vor fi finalizate până la sfârşitul anului 2017. Ce am constatat se referă la faptul că lucrările sunt foarte ample. Avem lucrări foarte interesante şi cred că acum, după ce am vizitat aceste două staţii de metrou Orizont şi Favorit, putem înţelege întârzierea pe care am avut-o. Categoric, nu este un argument pentru a accepta această întârziere şi de aceea credem că este extrem de important ca, anul viitor, până la jumătatea anului, traficul suprateran să fie deschis, astfel încât lucrările din Sectorul 6 şi străzile care înţeapă bulevardul Drumul Taberei să le putem finaliza şi noi”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6 pentru News.ro

În subteran, lucrările sunt gata în proporţie de 80 la sută, spun reprezentanţii Metrorex. Şinele pe care va circula metroul nu sunt montate şi nici cablurile de înaltă tensiune. 

Bucureştenii pot vizita, duminică, până la ora 15.00 viitoarele staţii de metrou Orizont, Favorit şi Drumul Taberei 34, care vor face parte din Magistrala 5, pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor.

Vizitatorii pot vedea şi tunelul de legătură între staţiile Favorit şi Drumul Taberei 34, cu intrarea/ieşirea prin staţia Favorit, într-o “excursie” de 45 de minute.

La eveniment va participa şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, de la ora 12.00, care-şi va începe vizita cu turul staţiei Orizont.

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei va avea o lungime totală de 7 kilometri, un număr de 10 staţii şi un depou. Valoarea totală a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA.

Lucrările au început în 2011. Atunci, toate staţiile au fost împânzite cu afişele pe care scria „În trei ani aici va fi staţia ta de metrou”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.