Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor Horaţiu Anghelescu, care deţine mai multe societăţi comerciale în Buzău şi a fost vizat de percheziţiile de joi dintr-un dosar de evaziune fiscală, va fi audiat la sediul Poliţiei Judeţene, unde a venit cu maşina personală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Percheziţia făcută la locuinţa lui Horaţiu Anghelescu din municipiul Buzău s-a încheiat după aproximativ trei ore, poliţiştii ridicând mai mulţi saci cu documente.

Anghelescu, care are mai multe societăţi comerciale în Buzău, sediul unora dintre acestea fiind chiar la locuinţa acestuia, va fi audiat la sediul Poliţiei Judeţene, unde a ajuns cu maşina personală, după ce a participat la percheziţia de la casa sa. 

Lui Anghelescu i s-a adus la cunoştinţă faptul că are calitatea de suspect în acest dosar, fiind vizată una dintre firmele sale care are ca obiect de activitatea construcţiile.

Iniţial, poliţiştii din Buzău au descins la locuinţa unei femei de 67 de ani în loc să intre în cea a lui Horaţiu Anghelescu. Femeia s-a speriat şi a început să plângă şi le-a spus anchetatorilor că au greşit şi că Anghelescu locuieşte la casa de vizavi.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Buzău au precizat că ”adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral”.

"Referitor la mandatele de percheziţie puse în aplicare în această dimineaţă de către poliţiştii buzoieni, care vizează persoane bănuite de evaziune fiscală, şi informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la greşirea unei adrese, precizăm că pentru fiecare locaţie în parte există mandate de percheziţie, doar că adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, Mihail Drăghiciu.

Poliţiştii din Buzău au făcut, joi dimineaţă, 27 de percheziţii la locuinţele unor persoane şi la sediile unor firme din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava, precum şi din Capitală, bănuite de evaziune fiscală.

Un număr de 19 percheziţii au avut loc în municipiul Buzău, patru în Bucureşti şi câte două în Vrancea şi Suceava. 

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2014, patru persoane, având calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi constituit un circuit infracţional în vederea eludării obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la bază un sistem financiar - bancar fraudulos, în care ar fi fost angrenate societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite", precizau reprezentanţii Poliţiei.

Cele patru persoane ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţilor a mai multor achiziţii şi livrări de bunuri şi servicii, deducând ilegal TVA şi diminuând artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 15 mandate de aducere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.