DSP Sibiu a declarat focar de coronavirus la Secţia Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu, unde au fost confirnare deja 14 cazuri, 10 la pacienţi şi 4 la cadre medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secţiei de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecţie care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienţilor şi 4 membrii ai personalului medical. Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmaţi pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienţi pozitivi”, a transis, marşi, Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, restul pacienţi pozitivi au făcut parte din contacţii primilor 5 pacienţi pozitivi.

”În ceea ce priveşte măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecţie terminală în cadrul secţiei de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale şi s-a pus în aplicare şi pentru personalul secţiei, procedurile planului de prevenirea a infecţiilor COVID-19 din SCJU Sibiu şi purtarea EPP complet în toate spaţiile în care se află pacienţi non Covid - (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuşi şi halat de supra protecţie)”, a mai transmis Prefctura Sibiu.

De la debutul pandemiei au fost confirmate 3.639 de cazuri de infectare în judeţul Sibiu.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.