DSP Sibiu a declarat focar de coronavirus la Secţia Hematologie a Spitalului Judeţean Sibiu, unde au fost confirnare deja 14 cazuri, 10 la pacienţi şi 4 la cadre medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în cadrul secţiei de Hematologie a SCJU a fost identificat un focar de infecţie care în prezent are un număr de 10 cazuri pozitive din rândul pacienţilor şi 4 membrii ai personalului medical. Cei 4 membri ai personalului medical au fost confirmaţi pozitiv în urma testării unui număr de 35 de cadre medicale care au fost contacte cu primii 5 pacienţi pozitivi”, a transis, marşi, Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, restul pacienţi pozitivi au făcut parte din contacţii primilor 5 pacienţi pozitivi.

”În ceea ce priveşte măsurile luate, s-a efectuat o dezinfecţie terminală în cadrul secţiei de Hematologie, s-a efectuat mai riguros triajul epidemiologic la intrarea in tură a cadrelor medicale şi s-a pus în aplicare şi pentru personalul secţiei, procedurile planului de prevenirea a infecţiilor COVID-19 din SCJU Sibiu şi purtarea EPP complet în toate spaţiile în care se află pacienţi non Covid - (uniforma de lucru, mască chirurgicală, vizieră, mănuşi şi halat de supra protecţie)”, a mai transmis Prefctura Sibiu.

De la debutul pandemiei au fost confirmate 3.639 de cazuri de infectare în judeţul Sibiu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.