Primarul Capitalei, Gabriela Firea, face apel la Guvern să creeze cadrul legal pentru ca primăriile, inclusiv cea a Capitalei, să poată plăti orele suplimentare ale medicilor şi asistenţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vreau să rog Guvernul României, pe domnul prim-ministru, care cu siguranţă este sensibil la acest domeniu, precum şi pe domnul ministru al Sănătăţii, să se creeze posibilitatea legală astfel încât primăriile, inclusiv Primăria Generală, să poată avea posibilitatea de a plăti medicii şi asistenţii care sunt nevoiţi să rămână mai multe ore într-o operaţie sau peste program. Nu văd o altă soluţie în acest moment, dar cred că nici nu pot continua în această manieră în care medicii şi asistenţii sunt nevoiţi să rămână peste program pentru a-i ajuta pe pacienţi, dar ei să facă muncă voluntară”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în curtea Spitalului Colentina, în urma unor discuţii avute cu managerul spitalului şi cu medicii demisionari.

Firea a spus că legal, se pot oferi zilele libere, dar în acest fel ar rămâne personal insuficient, iar pacienţii vor ar avea de suferit.

„Primăria Generală şi alte primării de municipii, unde sunt spitale, vor dori, sunt convinsă, să se alăture acestui efort de a-i ajuta pe pacienţi srijinind medicii şi asistenţii să fie plătiţi pentru orele suplimentare”, a subliniat Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.