Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut conducerii Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) să înceteze asocierile cu societăţi comerciale care au construit restaurante şi terase în parcurile aflate în administrarea instituţiei, ea precizând că pe de o parte unele funcţionează ilegal, pe de altă parte, în cazul Parcului Herăstru, cele care au autorizaţie de construcţie plătesc chirii unor "proprietari fantomă”, având în vedere că Municipalitatea a câştigat în instanţă cele şapte hectare de teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Gabriela Firea a spus în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că a dispus conducerii ALPAB să înceteze toate asocierile pe care le are cu societăţile comerciale care au construit restaurante şi terase în Parcul Herăstrău.

"Deci din acest moment, ALPAB nu va mai avea permisiunea să facă asocieri în urma cărora se organizează activităţi comerciale şi nu e vorba doar de Herăstrău, este vorba şi de alte parcuri sau zone pe care le are”, a spus Firea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Consilierii au cerut clarificări pentru a înţelege dacă este vorba despre terasele care funcţionează ilegal sau despre toate restaurantele şi terasele, precum şi dacă primarul intenţionează să interzică activităţile comerciale în parcuri.

Edilul a spus că sunt două situaţii - prima este ca ALPAB să nu mai intre în asocieri cu societăţi comerciale în urma cărora acestea beneficiază de anumite avantaje pentru construcţia de restaurante sau terase în parcurile aflate în administrarea CGMB, iar a doua este că aceste firme trebuie să intre în legalitate faţă de Primăria Generală.

"Aici sunt mai multe categorii: unii au luat in concesiune, foarte puţini au şi cumpărat, dar de la proprietari ilegitimi, deoarece proprietatea este a dumneavoastră, a tuturor cetăţenilor, nu a acelor societăţi comerciale fantomă. Deci acele unităţi care au construit cu autorizaţie de contrucţie legală, dar plătesc chirie unor privaţi care nu au de fapt în proprietate acele suprafeţe, ar trebui să facă contractul direct cu primăria. Terasele ilegale intră în altă categorie, dar cei care sunt în legalitate, însă plătesc unor proprietari fantomă, pentru că justiţia ne-a dat nouă dreptate, vor trebui să intre în relaţie comercială direct cu primăria”, a spus primarul Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.