Ministrul Familiei Gabriela Firea a precizat că este „revoltător şi de neconceput” cazul celor doi copii din Arad aflaţi în grija statului care ar fi fost supuşi de un cetăţean străin unor experienţe cumplite, fiind agresaţi şi abuzaţi sexual. „Bărbatul era membru al unei organizaţii care sprijinea tocmai copiii din sistemul de protecţie specială. Era într-un fel un lup paznic la oi”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este revoltător şi de neconceput cazul celor doi copii aflaţi în grija statului care ar fi fost supuşi de un cetăţean străin unor experienţe cumplite, fiind agresaţi şi abuzaţi sexual. Bărbatul ajunsese în România cu pretextul că se ocupă de copiii defavorizaţi. Cazul a fost imediat preluat de specialiştii de la DGASPC Arad care au demonstrat un profesionalism impecabil. Vreau să-i felicit pe colegii din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, care la primele suspiciuni şi semne de întrebare n-au stat pe gânduri şi au sesizat imediat poliţia. Astfel, aseară, a fost reţinut cetăţeanul străin care a comis aceste atrocităţi. Bărbatul era membru al unei organizaţii care sprijinea tocmai copiii din sistemul de protecţie specială. Era într-un fel un lup paznic la oi. Incredibil!”, a scris Gabriela Firea, joi pe Facebook.

Ministrul Familiei a adăugat că pentru specialiştii DGASPC Arad primele semnale au venit din cauza insistenţei cetăţeanului străin de a petrece singur timp cu băieţii de 13 şi 16 ani.

„De asemenea, bărbatul a fost cel mai vocal în a contesta regula impusă recent prin care aceşti tineri pot părăsi centrele doar însoţiţi de reprezentanţi ai instituţiei. A fost sesizată imediat Poliţia, care, de asemenea, a acţionat rapid şi l-a reţinut pe bărbat. Mă înfioară şi condamn cu toată forţa orice formă de abuz asupra copiilor, că vorbim de abuzul fizic, emoţional sau sexual! Sper ca astfel de orori să fie cazuri izolate. Depinde de noi, adulţii, să remarcăm tot ce nu e în regulă, să nu închidem ochii şi să semnalam orice suspiciune. Tot respectul meu pentru oamenii inimoşi şi profesionişti, atât de la Complexul de Case de Tip Familial, cât şi de la DGASPC Arad, care au dovedit că-şi fac meseria cu responsabilitate şi dăruire! Suntem în legătură şi îi sprijinim prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, condusă de preşedinta Elena Tudor. Le mulţumesc, încă o dată, specialiştilor ANPDCA care asigură metodologia în ce priveşte protecţia drepturilor copiilor din România şi menţin permanent colaborarea cu Direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului din întreaga ţară”, a completat Firea.

Un cetăţean german, în vârstă de 76 de ani, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minori internaţi într-o casă de tip familial, a fost reţinut.

„În ziua de 29 martie a.c., poliţiştii oraşului Lipova s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de infracţiuni asupra unor minori. Din cercetări, a reieşit că un cetăţean german, de 76 de ani, ar fi întreţinut raporturi sexuale cu doi minori internaţi într-o casă de tip familial”, a transmis, joi, IPJ Arad.

Sursa citatăm a precizat că, în aceeaşi zi, a fost efectuată o percheziţie  la imobilul unde locuieşte bărbatul în cauză, din oraşul Lipova, fiind ridicate bunuri cu valoare probatorie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.