Licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze EURO 6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze noi va fi lansată pe SEAP în următoarele zile, a declarat, marţi, primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea a susţinut că în paralel se va derula şi procedura de achiziţie pentru instalarea internetului wireless gratuit în mijloacele de transport în comun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În câteva zile vom fi în măsură să urcăm pe SEAP licitaţia pentru achiziţia a 400 de autobuze noi EURO 6, 100 de tramvaie şi 100 de troleibuze. S-a lucrat aproape un an la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini. Sunt absolut convinsă că, odată cu momentul în care aceste autobuze, tramvaie şi troleibuze noi vor ajunge la Bucureşti - parcul auto care este acum la RATB este învechit şi creează, de asemenea, poluare suplimentară -, vom putea spune că am contribuit la a-i determina pe bucureşteni măcar câteva zile pe săptămână să renunţe la autovehicului personal, la maşina personală şi să folosească transportul public în comun în condiţii decente. Înţeleg foarte bine şi ca cetăţean, şi ca primar general că orice bucureştean nu are cum să renunţe la maşina personală câtă vreme regia de transport nu pune la dispoziţie autobuze noi, moderne, curate, cu aer condiţionat, predictibile”, a declarat Gabriela Firea, marţi, la conferinţa "Jump to smart 1.0. România oraşelor inteligente. Soluţii rapide şi inovatoare”.

Ea a mai spus că, pe lângă achiziţia noilor mijloace de transport în comun, RATB este în procedură de achiziţie pentru instalarea de internet wireless gratuit pentru călători, iar procedurile se vor derula în paralel.

Primarul general a precizat că a fost începută şi o procedură pentru achiziţia unei aplicaţii pentru informarea călătorilor în legătură cu traseele mijloacelor de transport în compun, timpii de aşteptare şi de parcurgere a acestor trasee.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.