Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat că în şedinţa de marţi a Guvernului va supune aprobării Hotărârea privind înzestrarea Armatei române cu baterii de artilerie de coastă. De asemenea, el a spus că este aşteptat în România primul lot de peste 3.000 de camioane multifuncţionale, din cele aproape 13.000 necesare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Suntem pregătiţi ca marţi, pentru că marţi va fi şedinţa de Guvern, să introducem în şedinţă Hotărârea de Guvern privind bateriile de coastă, un program pe care, de asemenea, sperăm să îl derulăm fără probleme şi, la finele anului, să încheiem procedura de achiziţie, să putem semna contractul pentru bateriile de coastă”, a anunţat Mihai Fifor, vineri, într-o conferinţă de presă.

De asemenea, el a anunţat că va ajunge în România primul lor de 3.000 de camioane multifuncţionale.

“Totodată, ne pregătim să avem primul lot de 3.300 de platforme multifuncţionale. Este vorba despre camioane multifuncţionale care sunt extrem de necesare pentru înzestrarea Armatei României. Discutăm de primul lot din cele aproape 13.000 de camioane de care avem nevoie”, a precizat ministrul.

El a susţinut că proiectele de înzestrare a Armatei sunt în parametrii stabiliţi, enumerând programele privind transportoarele blindate Piranha, corvetele multifuncţionale şi cel privind dotarea cu avioane F16. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.