Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat, joi, că, până în 8 august, se va produce integrarea dispecerizării în Bucureşti pentru a se reduce timpul de intervenţie, urmând ca acest lucru să se producă în întreaga ţară. Fifor spune că, în momentul în care Alexandra a sunat la 112, dispecerul Poliţiei avea încă două apeluri în aşteptare, unul dintre ele cu violenţă domestică ce putea degenera către crimă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începem la Bucureşti cu această integrare, vom avea pe acelaşi loc 112, Ambulanţă, SMURD, pompieri şi Poliţia. De ce nu s-a reuşit această integrare până în momentul de faţă nu vreau să comentez. Cert este că prin ordinul meu lucrurile acesta se vor petrecere până în data de 8 august, adică va veni şi Poliţia alături de structurile de care vă vorbeam pentru a elimina orice fel de întârziere, pentru a elimina orice fel de reacţie întârziată”, a declarat, joi, Mihai Fifor.

Ministrul spune că, în momentul în care cineva sună la 112, se pot pierde şi 30 de secunde până când operatorul STS face legătura cu instituţia care trebuie să aibă prima intervenţie.

”În cazul tragediei de la Caracal, a fost o problemă faptului că nu erau pe un loc. A durat până s-a făcut legătura cu dispecerul de la Poliţie, dispecerul de la poliţie la rândul lui erau unul singur, asta este o altă problemă că era unul singur, avea trei apeluri simultane. A răspuns Alexandrei, a stat de vorbă  - am văzut în cu toţii în ce manieră a stat de vorbă cu Alexandra - timp în care erau alte două apeluri în aşteptare, unul dintre ele, de pildă, cu violenţă domestică, dar violenţă domestică unde avea indicii că se putea petrece o crimă”, a mai spus ministrul de Interne.

Acesta consideră că dac toţi dispecerii ar fi fost într-un singur loc ”se putea lua o măsură mult mai rapidă, poate că dispecerul de la Poliţie anunţă în timp util intervenţia şi nu aveam această sincopă”.

Răspunzând unor întrebări, Fifor a afirmat că ”este nevoie de o reformă profundă a Ministerului Afacerilor Interne, este nevoie de o refirmă de sistem pentru că s-a dovedit, prin ce se întâmplă, că lucrurile nu funcţionează cum trebuie”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.