Executivul a adoptat, joi, o hotărâre de Guvern care aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a 375 blocuri de locuinţe ANL, aflate în administrarea Consiliului Local al Municipiului Bacău, trecute în domeniul public al statului prin hotărâri ale consiliilor locale, precum şi trecerea acestor locuinţe din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai exact, Executivul a adoptat proiectul de hotărâre de Guvern privind stabilirea regimului juridic al unor locuinţe pentru tineri destinate închirierii, construite prin programe de investiţii la nivel naţional, potrivit prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi aflate în administrarea consiliilor locale în a căror rază administrativ-teritorială sunt amplasate.

Aceste reglementări sunt necesare pentru a se realiza operaţiunile juridice succesive şi necesare pentru ca aceste locuinţe să poată fi vândute, conform prevederilor legale în vigoare, persoanelor cărora legea le conferă dreptul de ale cumpăra, la cerere, mai precizează comunicatul de presă al Guvernului.

Consiliile locale stabilesc valorile de vânzare şi efectuează operaţiunile de publicitate imobiliară pentru locuinţele din blocurile de locuinţe pentru tineri prevăzute în anexă, în conformitate cu prevederile legale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.