Executivul a aprobat, miercuri Memorandumul dintre Guvernului României, prin Ministerul Afacerilor Interne şi Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Departamentul de Securitate Internă, Serviciul pentru Imigrări şi Vamă, Agenţia de Investigaţii de Securitate Internă, pentru iniţierea negocierilor în vederea înfiinţării în România a unei Unităţi de Investigaţii Criminale Transfrontaliere (TCIU). Unitatea care va fi înfiinţată după crearea cadrului juridic necesar va constitui un HUB în cadrul căruia va putea fi monitorizată întreaga regiune sud-est europeană, cu scopul de a diminua fenomenul infracţional care se manifestă în acest areal, arată Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform sursei citate, obiectivul TCIU îl reprezintă destructurarea organizaţiilor criminale, pe baza eforturilor comune ale echipelor operative care acţionează în vederea arestării şi incriminării infractorilor şi prin facilitarea schimbului de informaţii şi derularea investigaţiilor bilaterale pentru infracţiuni care au legătură cu România, cu SUA şi şi cu alte state din regiunea sud-est europeană.
 
„Activitatea care se va derula în Centru va contribui foarte mult la consolidarea cooperării în domeniul combaterii traficului de droguri, traficului de persoane, fraudelor financiare, criminalităţii economice, precum şi la intensificarea schimbului de date cu autorităţile americane privind migraţia ilegală. Sunt convins că acest Centru va contribui la soluţionarea unui număr mult mai mare de cazuri de criminalitate transfrontalieră şi va fi un adevărat HUB pentru cooperarea cu statele vecine”, a declarat Lucian Bode, potrivit sursei menţionate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.