Executivul a aprobat, joi, alocarea sumei de 283 milioane lei care este necesară expropierii a 486 imobile proprietate privată,ca să poată fi construit metroul din Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, Executivul a adoptat hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Tren metropolitan Gilău - Floreşti - Cluj-Napoca - Baciu - Apahida - Jucu -Bonţida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj”, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, precum şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional, arată comunicatul de presă al Guvernului. 

Pentru declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional de interes naţional „Tren metropolitan - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de metrou Cluj”, Guvernul a aprobat suma de 283,2 milioane lei, aferentă unui număr de 486 imobile, mai spune sursa citată.

Prin construirea acestei lucrări va fi asigurat un mijloc de transport public eficient în a prelua cererea de transport, se va reduce timpul de deplasare al cetăţenilor, va creşte siguranţa utilizatorilor şi reducerea numărului de accidente rutiere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.