Prezenţa la proba de matematică a examenului de Evaluare Naţională, care a avut loc miercuri, a fost de 95,4%, un candidat fiind eliminat pentru tentativă de fraudă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor clasei a VIII-a (sesiunea 2023) s-a desfăşurat astăzi, 21 iunie, cu participarea a 154.240 de absolvenţi. Rata de prezenţă a fost 95,4%. 7.411 absolvenţi nu s-au prezentat, iar un candidat a fost eliminat (tentativă de fraudă). Nu s-au înregistrat incidente”, anunţă Ministerul Educaţiei.

Joi, 22 iunie, este programată ultima probă scrisă (Limba şi literatura maternă) prevăzută în calendarul sesiunii 2023.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Rezultatele iniţiale vor fi afişate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată.

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 4 iulie.

Comunicarea rezultatelor se realizează anonimizat, respectându-se prevederile GDPR în materie. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, acestea fiiind distribuite, pe bază de semnătură de primire, la proba de limba şi literatura română.

Subiectele şi baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă sunt publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.