Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice au emis Ordinul comun prin care se stabileşte documentaţia de atribuire standard privind achiziţia de produse biocide. După publicarea ordinului în Monitorul Oficial, va deveni obligatorie achiziţia de produse biocide pe baza unui singur cod CPV (Common Procurement Vocabulary).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scandalul dezinfectanţilor diluaţi furnizaţi de firma Hexi Pharma a relevat că această firmă a folosit în Sistemul Public de Achiziţii Publice 86 de coduri CPV, încadrându-şi produsele nu doar la Dezinfectanţi, ci şi la Aerosoli, Fungicide, Agenţi organici tensioactivi, Produse de curăţat pentru podele, Produse de machiaj, Produse de sterilizare a aerului, conform tolo.ro.

Documentaţia standard va fi utlizată pentru procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică de substanţe biocide derulate de către unităţile medicale şi alte instituţii care utilizează astfel de produse.

“Autorităţile contractante au acum la dispoziţie fişa de date, precum şi caietul de sarcini cu specificaţiile pentru achiziţionarea produselor biocide”, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că la întocmirea caietului de sarcini standard a lucrat o comisie tehnică de experţi, specialişti cu competenţe în epidemiologie şi igienă.

Această măsură vine după ce, la începutul lunii septembrie, Ministerul Sănătăţii a adoptat măsuri stricte de autorizare şi verificare a produselor biocide. Toate produsele biocide din categoriile TP1 şi TP2 care care se găsesc pe piaţa românească şi au indicaţii de utilizare în unităţi sanitare vor fi supuse la teste de eficacitate în laboratoare acreditate la standarde europene.

În continuare, Ministerul Sănătăţii lucrează la perfecţionarea reglementărilor în domeniu pentru a asigura atât disponibilitatea produselor biocide în spitale, cât şi calitatea acestora, anunţă instituţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.