Două noi decese provocate de rujeolă au fost confrmate, fiind vorba despre un copil de un an şi o lună din Covasna, dar şi de un copil de doi ani şi zece luni din Constanţa, au anunţat, vineri, reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Numărul total de cazuri de rujeolă raportate de la debutul epidemiei în România este de 14.388.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNSCBT, două noi decese provocate de rujeolă s-au înregistrat în ultima perioadă, numărul deceselor ajungând la 59.

Este vorba despre un copil de un an şi o lună din judeţul Covasna, dar şi de un copil de doi ani şi zece luni din Constanţa, ambii nevaccinaţi antirujeolic.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 14.388, 142 de cazuri fiind confirmate în ultima săptămână. Cincizeci de cazuri noi s-au înregistrat în judeţele Botoşani şi Buzău, alte 22 fiind confirmate în Constanţa.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.