Ministrul Muncii Marius Budăi a precizat că, în contextul anchetei privind bătrânii torturaţi în azile, că în cazul în care ar fi fost preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, atunci şeful Direcţiei General de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov Bogdan Iulian Pintea nu mai era în funcţie şi a adăugat că acesta trebuia suspendat. Pintea este trimis în judecată pentru divulgare de informaţii într-un dosar în care o fetiţă a fost violată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o întrebare bună pe care cu siguranţă cred că o să o adresaţi şi preşedintelui CJ Ilfov (Hubert Thuma de la PNL - n.r.), indiferent de la ce partid este, însă dacă eu aş fi fost preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, acea persoană nu ar mai fi fost la acolo ( la conducerea DGASPC Ilfov – n.r.). Era cel puţin, pentru că un proces până la final nu este vinovat, ca cel puţin pe durata procesului atunci când vorbeşti de copii este impardonabil. Trebuia să fie suspendat”, a declarat Marius Budăi, întrebat la finalul şedinţei dde vineri a Guvernului ce aşteptări are în urma controlului pe care l-a cerut la DGASPC Ilfov, în contextul în care şeful instituţiei Bogdan Pintea este trimis în judecată de anul trecut pentru că a oferit informaţii sensibile din dosarul unui copil care a fost violat, iar aceste informaţii au mers către infractori.

Ministrul Muncii a adăugat că îşi doreşte să afle, în urma acestor verificări cum au fost exceptate de la plata facturile lunare şi cum a fost confirmată executarea acestor servicii.

„Îmi doresc să aflu de la acest control cum au fost exceptate de la plată facturile lunare, cum a fost confirmată executarea acestor servicii, repet, la standardele contractate şi prevăzute. Este un ordin de ministru din anul 2019 când am actualizat standardele minime de calitate. Întâmplător eram tot eu atunci şi am avut această onoare”, a explicat Budăi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.