Mai multe documente au fost ridicate miercuri de către procurorii DNA de la sediul Facultăţii de Textile Iaşi, ancheta vizând comiterea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2016-2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA Iaşi au descins miercuri la Facultatea de Textile din cadrul Universităţii Gheorghe Asachi şi au ridicat mai multe documente de la secretariatul facultăţii.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează ”suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2016-2017”.

”Încursul zilei de 21 februarie 2018, ca urmare a obţinerii autorizărilor legalede la instanţa competentă, sunt efectuate opt percheziţii domiciliare într-o singură locaţie situată în municipiul Iaşi, instituţie publică. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi”,se arată în comunicatul DNA.

Conducerea Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi a confirmat faptul că la Facultatea de Textile au avut loc miercuri percheziţii şi că au fost ridicate o serie de documente.

”Procurorii DNA au solicitat în dimineaţa zilei de miercuri, 21 februarie, o serie de documente de la sediul Facultăţii de Textile, Pielărie şi Management Industrial a Universităţii Tehnice „GheorgheAsachi” din Iaşi, majoritatea din perioada 2010-2016. Conducerea universităţi ii-a asigurat pe ofiţerii judiciari şi procurori de întreaga colaborare şi va răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor pe durata anchetei”, arată conducerea universităţii ieşene.

Surse din cadrul Facultăţiide Textile din Iaşi susţin că ancheta procurorilor DNA ar viza modul în careinstituţia de învăţământ superior ar fi derulat unele contracte în ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.