Mai multe percheziţii au loc luni în Bucureşti şi în Ilfov, inclusiv la o instituţie publică, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică şi cu numirea unor persoane în funcţii de conducere la spitale din Capitală. Instituţia este Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), iar fostul ministru USR al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă că cea care a sesizat instituţiile abilitate ”în acest dosar uriaş cu ramificaţii numeroase”, este directorul general Oana Sivache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - ,,DNA a descins astăzi la ASSMB - Administraţia Spitalelor din Bucureşti. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi numit la conducerea instituţiei o directoare onestă şi curajoasă. Oana Sivache - directorul general susţinut de USR - a sesizat instituţiile abilitate, în acest dosar uriaş cu ramificaţii numeroase. Aşa se face curăţenie. Scăpăm spitalele din Bucuresti de cancerul corupţiei ultimelor decenii.’’, afirmă fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică şi cu numirea unor persoane în funcţii de conducere a unor unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti”, anunţă DNA.

În cursul zilei de luni, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au loc percheziţii domiciliare în opt locaţii, situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.