Salvamontiştii au primit 147 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă, într-o singură zi, 56 de persoane fiind transportate la spital. Conform Dispeceratului Naţional Salvamont, acesta este un rezultat statistic nedorit, recomandând prudenţă şi responsabilitate

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară solicitaţi sa intervină la un număr ingrijorator de mare de evenimente montane, probabil cel mai mare înregistrat vreodată intr-o singura zi”, anunţă Dispeceratul Naţional Salvamont.
În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont au fost primite 147 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, cele mai multe , 23, fiind înregistrate la Salvamont Municipiul Braşov.
În cazul acestor intervenţii au fost salvate 146 persoane, 56 dintre acestea fiind predate către Serviciul de Ambulanţă sau SMURD , iar un caz a fost predat către elicopterul SMURD-IGAV pentru transport la spital.
Au mai fost primite 45 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.
”Un rezultat statistic nedorit de noi, pentru ca acesta a insemnat suferinta pe fata celor 146 de persoane salvate si multă ingrijorare pe fata prietenilor si apartinatorilor , fapt ce ne determina sa vă recomandăm prudenţă şi responsabilitate în derularea activitaţilor montane şi sa vă invităm să ne fiţi alături în campania de reducere a numârului de accidente montane!”, este mesajul salvamontiştilor.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.