Directorul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Agliţoiu, a afirmat, după ce unitatea medicală pe care o conduce a devenit spital suport, pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19, că are echipamentele şi materialele sanitare necesare pentru trei-patru săptămâni. "Dacă nu eram în stare, poate se orientau către alt spital", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Eugen Agliţoiu a declarat, marţi, pentru agenţia de presă News.ro, că decizia de stabilire a spitalelor suport a fost luată după analiza situaţiei tuturor spitalelor din ţară. 
 
"Hotărârea a fost luată după ce a fost analizată situaţia spitalelor din România, care pot deveni suport, au întrunit nişte condiţii, linii de gardă, pentru că spitalul suport înseamnă că tratează iniţial, până când se vor umple spitalele de infecţioase şi linia a doua pneumologie, tratează şi patologia de organ. Adică, dacă are abdomen acut şi are Covid, cel mai bine e să-l aduci într-un spital suport care tratează numai Covid-19. Au stat de vorbă şi ne-am întrebat ce avem şi ce nu avem. Dacă nu eram în stare, poate se orientau către alt spital”, a afirmat managerul Spitalului Municipal Medgidia.
 
El a menţionat că unitatea sa poate asigura aproximativ 100 de paturi, iar echipamentele şi materiale sanitare pe care le deţine în prezent unitatea medicală ajung pentru trei sau patru săptămâni. 
 
Spitalul Municipal Medgidia a devenit spital suport pentru persoanele cu Covid-19, dar şi maternitate pentru pacientele cu Covid-19. 
 
Peste 160 de spitale/secţii, maternităţi şi centre de dializă din Bucureşti şi din ţară au fost desemnate unităţi de suport. În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID-19 care necesită îngrijiri medicale şi pentru alte patologii.
 
Într-o primă etapă, spitalele de suport desemnate reprezintă unităţi sanitare fără importanţă de urgenţă, care pot asigura asistenţa medicală pentru celelalte urgenţe medico-chirurgicale. Au fost incluse în reţeaua de spitale de suport, unităţi municipale/orăşeneşti şi spitale din alte judeţe preponderent cele cu secţii de Boli Infecţioase, precum şi spitalele din alte reţele, decât ale Ministerului Sănătăţii (Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naţionale, unităţi sanitare private).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.