Direcţia de Sănătate Publică Ilfov anunţă, joi, că apa furnizată prin sistemele publice în comunele Berceni şi 1 Decembrie nu este potabilă, fiind constatate depăşiri ale parametrilor de calitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă, operat de Primăria Berceni până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA, a primit notificare de respingere a ASF Nr. 3/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu şi mangan”, transmit reprezentanţii DSP Ilfov.

De asemenea, în comuna 1 Decembrie apa nu este potabilă.

"Sistemul de aprovizionare cu apă, operat de către Primăria 1 Decembrie până la finele anului 2015 şi preluat de societatea EuroApavol SA, a deţinut ASF cu Plan de Conformare care nu a fost îndeplinit şi a primit notificare de respingere a ASF Nr. 2/ 29.03.2017 datorită depăşirii valorilor maxime admise pentru amoniu”, precizează DSP Ilfov.

În comunele Dărăşti şi Snagov - Ghermăneşti, parametrii determinaţi sunt în limite normale, cu excepţia manganului, respectiv nitraţilor, mai arată Direcţia de Sănătate Publică.

Pentru comunele Bragadiru, Cornetu, Pantelimon, Baloteşti, Corbeanca, Afumaţi, reprezentanţii DSP Ilfov spun că apa poate fi folosită pentru băut, prepararea hranei sau în alte scopuri casnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.