Medicul şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că pacienţii, părinţii acestora, dar şi cadrele medicale de la Spitalul de Copii din Iaşi au fost evacuate din motive de siguranţă din zona unde a izbucnit incendiul şi că nicio persoană nu a avut de suferit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate persoanele care au necesitat evacuare, pe etajele doi şi trei, se aflau în altă zonă decât în cea afectată. Nu au fost afectaţi de fum, de flacără sau de gaze toxice. Au fost evacuaţi în total 12 copii, internaţi în saloane de pe etaje diferite. Printre ei este şi un copil intubat, ventilat mecanic. Cu toţii au fost evacuaţi din motive de securitate. Ei se află acum la etajul unu şi la etajul patru. Sunt etaje care nu au fost afectate de incendiu, de fum sau de apa folosită pentru stingerea incendiului”, a spus medicul Diana Cimpoeşu.

Ea a precizat că sursele de energie şi cele de oxigen au fost deconectate la timp pe etajul unde s-a produs incendiul şi că personalul medical a evacuat rapid pacienţii.

Medicul ieşean a mi spus că starea cadrelor medicale implicate în procesul de evacuare este una bună, ea precizând că ”evident au existat şi unele reacţii emoţionale”.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi, iar 30 de persoane au fost evacuate, 12 fiind copii şi şapte aparţinători.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.