Un număr de 50 deţinuţi din Penitenciarul Bucureşti Rahova participă, de luni, la activităţi de ecologizare a mai multor parcuri, în baza unui parteneriat cu Primăria Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea este rezultatul colaborării cu Primăria Municipiului Bucureşti, anunţă reprezentanţii Penitenciarului Rahova, precizând că ea constituie o modalitate practică în sensul implicării deţinuţilor în activităţi cu efecte benefice pentru comunitate, pentru penitenciar şi pentru fiecare persoană în parte.

Parteneriatul dintre cele două instituţii  s-a concretizat în perioada de iarnă în implicarea deţinuţilor din Penitenciarul Rahova în ample activităţi de deszăpezire în diferite zone ale capitalei.  

"Considerăm că obiectivul reintegrării persoanelor în perioada postcondamnatorie poate deveni consistentă prin încurajarea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea persoanelor din penitenciar în activităţi legate de viaţa membrilor societăţii", precizează reprezentanţii Penitenciarului Rahova.

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Capitalei arată că se vor desfăşura acţiuni de curăţenie în Parcul Cismigiu - 3 şi 4 aprilie, în Parcul Tineretului, în 5,6 şi 7 aprilie, iar apoi în intervalul 10 - 13 aprilie în Parcul Herăstrău.

”Curăţenia de primăvară continuă în parcurile din Capitală! Dupa finalizarea acţiunilor de ecologizare, plantare şi reparaţii din parcurile Carol, Floreasca şi Parcul Circului, urmează Parcul Cişmigiu, Tineretului şi Herăstrău. În urma realizării unui parteneriat cu Ministerul Justiţiei, în aceste operaţiuni sunt implicaţi şi 50 de deţinuţi. Este vorba de suplimentarea celor care ecologizează parcurile, dar şi despre implicarea acestor deţinuţi în activităţi care au efecte benefice pentru comunitate", a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.