Deputatul USR Emanuel Ungureanu reclamă, duminică, o ”grozăvie” de circuit improvizat la Spitalul de Urgenţă Cluj. Personalul face duş într-o încăpere improvizată şi apoi iese printr-un geam, traversează o punte de lemn, înainte de a reintra în clădire tot pe un geam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Emanuel Ungureanu are, duminică, o postare pe Facebook intitulată ”3 minute de spaimă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj”.

”Priviţi imaginile dispreţului total al conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj faţă de personalului unităţii anti Covid 19 din Clinica Medicală 1! Medicii sunt obligaţi să traverseze o punte de lemn, pe geam, să se expună în plină stradă, după ce au ieşit în prealabil de sub un duş improvizat unde ar trebui teoretic să se facă decontaminarea. Am reclamat vehement că această clădire veche de 100 de ani nu este potrivită să fie considerată unitate sanitară anti Covid 19. Nu are circuite funcţionale. Tartorii spitalului, Şuşca şi Golea nu au ascultat. Priviţi ce a ieşit! O întreb pe doamna Golea, public, are curajul să iasă pe acel geam şi să treacă puntea de lemn în clădirea vecină. Asta după ce face un duş la baia din imagine. Promit să filmez scena şi să laud acrobaţia”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Acesta publică sesizarea pe care a primit-o de la o angajată a unităţii: ”Aş vrea sa vă informez despre circuitul făcut de conducerea spitalului pentru cadrele medicale pentru a combate Covid19. Trebuie să ieşim pe geamul fostei camere de gardă, unde s-a improvizat o pasarelă de lemn care merge spre un alt geam, unde vom cobori «în siguranţă» pentru a ne schimba în hainele civile.. Pasarela este făcută în spatele clădirii, iar noi trecând de sub duş pe această pasarelă ne putem vedea din strada Clinicii. Vi se pare o soluţie bună de circuit? Plus că ne dezbrăcăm infectate de Covid în aceeaşi incintă în care se zice că ne vor pune nişte lămpi cu ultraviolete care spun ei ne decontaminează..."

Deputatul face apel la conucerea judeţului Cluj şi la primarul Emil Boc: ”Ce spuneţi de aceste imagini, mai susţineţi mult bătaia de joc la adresa personalului medico-sanitar din Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj?”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.