Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), s-a operat în perioada 12 decembrie 2019- 8 ianuarie 2020 în patru săli din noul bloc operator, fără ca personalul medical să fie instruit cu privire la modul în care trebuie folosită aparatura. În plus, Ungureanu susţine că asistentele ATI din blocul nou operator nu au fost instruite nici până în prezent să folosească aparatura de susţinere a funcţiilor vitale din dotarea blocului operator. Ungureanu solicită demiterea managerului general al SUUB, Adriana Nica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deputatul Emanuel Ungureanu susţine, miercuri, într-o postare pe Facebook, că la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti(SUUB) s-a operat în 4 săli din noul blocul operator, timp de 30 de zile, fără ca personalul medical să fie instruit cu privire la modul în care trebuie folosită aparatura din sălile de operaţie.

”După nenorocirea de la Spitalul Floreasca, Adriana Nica, managerul de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-a apucat să se acopere de hârtii pentru a ascunde o greşeală care ar fi putut fi costat vieţi! Din graba de a anunţa o mare realizare la televizor, managerul Adriana Nica a pus în real pericol viaţa mai multor bolnavi”, a scris deputatul pe Facebook.

Acesta publică şi două documente şi explică ce reprezintă acestea.


”După cum se poate vedea în foto 1, personalul de pe secţia ORTOPEDIE a început să fie instruit cum să folosească aparatura NOUĂ din Blocul Operator doar DUPĂ ce acesta a fost folosit deja în mai multe intervenţii din alte patologii, unele cu grad mare de complexitate”, a scris Ungureanu.

”În foto 2, în fals, Directorul de Îngrijiri, Speranţa Turchina solicită personalului, în mod mincinos, să facă reinstruirea pentru folosirea aparaturii medicale noi pentru personalul de la Ortopedie, cu toate că, nu se realizase nici prima instruire. Cu toate acestea, pacienţii au fost operaţi în mai multe săli în intervalul 12 decembrie 2019- 8 ianuarie 2020” a mai scris deputatul.

Potrivit acestuia, ”asistentele ATI din blocul nou operator nu au fost instruite nici până astăzi să folosească aparatura de susţinere a funcţiilor vitale din dotarea blocului operator!”.
Acesta cere demiterea managerului Adriana Nica pe care o numeşte ”iubita dinozaurului penal, Sorin Oprescu”.

”Solicit public, Ministrului Sănătăţii, să trimită Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii pentru a efectua urgent o anchetă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate(ANMCS) căpuşa dinozaurului, Vasile Cepoi, pentru a verifica cine nu şi-a făcut datoria pentru ca pacienţii să fie trataţi în siguranţă în acest spital. Îi solicit ministrului Sănătăţii, Victor Costache, să o demită de urgenţă pe Adriana Nica, din funcţia de manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru această gravă neglijenţă!”, a mai scris Ungureanu pe Facebook.

Blocul Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost dotat cu aparatură de ultimă generaţie, în cadrul unui proiect de peste 71 de milioane de lei şi urmează a fi redeschis, după ce se vor preleva probe epidemiologice. 

”Acest lucru se va întâmpla numai după ce se vor preleva probe epidemiologice din fiecare zonă a acestui şi totul va fi steril. BOC este cel mai modern din România şi are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, 7 spălătoare cu apă sterilă, 2 vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre şi post operator”, au transmis reprezentanţii spitalului, în 6 decembrie, într-un comunicat de presă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.