Prefectura Cluj a anunţat vineri, că au fost emise ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă carantinarea localităţilor Sic şi Săvădisla, unde rata de infectare a ajuns la 8,73, respectiv 6,3 cazuri la o mie de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Au fost emise ordinele şefului Departamentului pt Situaţii de Urgenţă privind carantinarea celor două localităţi stabilite de către CJSU aseară. Am intrat deja de la ora 5 dimineaţa cu dispozitivele de ordine publică, pentru informare şi îndrumare”, a transmis Prefectura Cluj.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, joi, o hotărâre prin care solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Sic, comuna Sic, şi localitatea Săvădisla, comuna Săvădisla.

Decizia a fost luată întrucât rata de infectare cu noul coronavirus este de 8,73 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Sic, respectiv 6,30 cazuri la 1000 de locuitori în comuna Săvădisla, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

Carantina urmează să fie instituită de sâmbătă, de la ora 0.00, pentru 14 zile, pentru ambele localităţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.