Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, joi, că, de la 1 iunie când s-a adoptat OUG care prevede unele creşteri salariale în învăţământ, 21.000 de angajaţi din Educaţie au renunţat la protest. Cu toate acestea, Deca evită să spună dacă procentul celor care protestează a scăzut sub 50%, ceea ce ar duce la încheierea legală a protestului. ”Dorinţa noastră este ca revenirea la clasă să nu se facă pe baza unei obligaţii legale”, a transmis ministrul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ligia Deca a fost întrebată, joi, într-o conferinţă de presă, de ce nu s-a cerut încheierea grevei în instanţă şi a afirmat: ”Dialogul este modul în care putem detensiona sistuaţia din sistemul de învăţământ. Nu cred că acţiunea din instanţă ne ajută, în acest moment, în a rezolva o situaţie tensionată pe care încercăm să o remediem prin măsurile pe care le luăm în sprijinul cadrelor didactice”.

Întrebată despre angajaţii care sunt încă în grevă, Ligia Deca a precizat că, de la 1 iunie când s-a adoptat OUG care prevede unele creşteri salariale în învăţământ, trendul este în continuare descendent.

”Faţă de datele pe care le-am avut înaintre de OUG care viza majorările salariale, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 6,34%, iar per total personal cu 7,3%”, a afirmat Deca.

Potrivit acesteia, 21.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ şi-au reluat activitatea, 13.500 fiind cadre didactice.

Ministrul Educaţiei a menţionat că cifrele comunicate de minister sunt raportate la numărul total al angajaţilor, întrucât instituţia este interesată de resusra umană disponibilă pentru activităţile de final de an.

Deca a fost întrebată, în repetate rânduri, dacă procentul celor aflaţi în grevă a scăzut sub 50%, ceea ce ar duce la închiderea protestului.

”Dorinţa noastră este ca revenirea la clasă să nu se facă pe baza unei obligaţii legale”, a afirmat ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.