Premierul Viorica Dăncilă anunţă că Executivul alocă, în şedinţa de vineri seară, aproximativ 40 de milioane de lei unor comunităţi locale care au solicitat finanţare pentru o mai bună funcţionare. O primă tranşă, de 123 de milioane de lei, a fost alocată în şedinţa de joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am convocat această şedinţă extraordinară de Guvern pentru a lua o serie de măsuri de sprijinire a comunităţilor locale care au nevoie de finanţare urgentă. După cum ştiţi, ne aflăm la sfârşit de an, trebuie să luăm aceste decizii cât mai repede pentru că, ca să poată beneficia de această finanţare, trebuie ca comunităţile locale să aibă şedinţă de consiliu local, să aibă timp să ridice banii din trezorerie şi de aceea am hotărât ca în această seară să avem o nouă şedinţă de Guvern", a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Dăncilă a spus că sunt localităţi care au solicitat fonduri suplimentare pentru o mai bună funcţionare, "însemnând inclusiv plata unor cheltuieli curente, precum achitarea unor facturi pentru lucrări de investiţii".

Ea a afirmat că mai sunt doar două zile lucrătoare în acest an, iar banii trebuie să ajungă cât mai repede în contul acestor autorităţi locale.

"În aceste condiţii, în şedinţa de ieri am alocat o primă tranşă de bani, respectiv 123 de milioane de lei, iar astăzi decidem cea de-a doua suplimentare a fondurilor, în jur de 40 de milioane de lei. O parte din aceşti bani, şi anume 7 milioane de lei, sunt destinaţi asigurării finanţării pentru trei spitale din judeţul Caraş-Severin. Cealaltă sumă de bani va fi alocată comunităţilor din mai multe judeţe ale ţării pentru a-şi putea continua activitatea şi a asigura serviciile publice pentru cetăţeni", a explicat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.