Rectorul Universităţii Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, Dan Caşcaval, susţine că asistăm la o revigorare a atractivităţii învăţământului tehnic, el precizând că numărul de candidaţi înscrişi la admiterea din acest an de la Politehnică a depăşit aşteptările.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit conducerii Universităţii Tehnice ieşene, au fost depuse în acest an aproape 6.000 de fişe de înscriere, numărul de candidaţi unici fiind de 3.200.

Rectorul Dan Caşcaval a precizat că numărul celor înscrişi este comparabil cu cel din 2019, an în care s-au înregistrat cele mai bune cifre din ultimii 12 ani.

”Numărul ridicat de solicitări reprezintă o surpriză plăcută. Asistăm de câţiva ani la revigorarea atractivităţii învăţământului tehnic, dar în acest an interesul acordat studiilor inginereşti şi de arhitectură ne-a depăşit prognoza. În acelaşi timp, însă, trebuie sa fim rezervaţi în acest optimism, şi nu doar noi, cei din Politehnica ieşeană, căci numărul mare de înscrieri se datorează generalizării procedurii de înscriere on-line la nivel naţional, astfel că se pot înscrie uşor, oriunde, candidaţi din toate regiunile geografice ale României. Chiar şi în aceste condiţii, un bilanţ parţial al admiterii ne arată că situaţia este net superioară anilor trecuţi, din punct de vedere al atractivităţii”, a declarat profesorul Dan Caşcaval, rectorul Universităţii Tehnice din Iaşi.

Universitatea ieşeană a înregistrat 414 candidaţi pentru locurile destinate studenţilor din afara ţării, cei mai mulţi fiind din Maroc, însă au venit la înscrieri şi tineri din SUA, Canada, Israel, Italia sau Grecia.

În această săptămână începe perioada de confirmare a locurilor de către candidaţii admişi la cele 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene. Astfel, în funcţie de confirmări şi de retrageri, listele se vor modifica zilnic, candidaţii fiind informaţi în timp real despre noile poziţii, în funcţie de opţiunile acestora, pe platforma de admitere a universităţii.

După finalizarea procesului de confirmare, universitatea va anunţa public numărul de locuri disponibil pentru sesiunea de admitere din toamnă, care va avea loc între 6 şi 17 septembrie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.