Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), filiala Nord-Est, consideră că nu se impune schimbarea şefului DNA din funcţie şi îi solicită preşedintelui să nu permită "corupţilor, infractorilor şi penalilor" să denigreze o instituţie care se bucură de un grad ridicat de încredere din partea românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea COTAR Iaşi afirmă, într-un comunicat de presă transmis joi, că Laura Codruţa Kovesi trebuie să rămână la şefia DNA şi că "politicienii sunt obligaţi să susţină justiţia şi să o lase să funcţioneze independent".

"DNA a fost, este şi va rămâne una din cele mai importante instituţii de forţă, cu un grad ridicat de încredere din partea cetăţenilor României, menită să înfăptuiască justiţia şi să apere România de corupţie şi corupţi. DNA va apăra interesul românilor atât timp cât la vârful instituţiei va fi un om ca doamna Kovesi, iar toţi politicienii sunt obligaţi să susţină justiţia şi să o lase să funcţioneze independent. În această instituţie, au existat, într-adevăr nişte derapaje, atât cu procurorul Emilian Eva la Iaşi cât şi cu procurorul Portocală în Prahova, însă nu este responsabil şeful instituţiei pentru greşelile subalternilor", se arată în comunicatul COTAR, filiala Nord-Est.

La rândul său, preşedintele COTAR, filiala Nord-Est, Mircea Manolache, afirmă că nu este normal ca secretarul general al PSD să dea ordine ministrului Justiţiei cu privire la soarta şefului DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Ce putem înţelege din îndemnul "Tudorele, fă ceva!" al domnului deputat Codrin Ştefanescu către domnul ministru al Justiţiei Tudorel Toader? Înseamnă că şeful de cadre al PSD, cel care l-a susţinut pe domnul Toader pentru a ocupa funcţia de ministru al Justiţiei a primit acces către deciziile asupra justiţiei? Preţul funcţiei a fost acela de a acţiona la comanda partidului şi a domnului deputat Codrin Ştefanescu?", susţine liderul COTAR, filiala Nord-Est, Mircea Manolache.

Potrivit conducerii COTAR, există instituţii abilitate care pot lua decizii cu privire la DNA, însă nu "corupţii, cercetaţii, penalii sau infractorii trebuie să decidă soarta celor care susţin combaterea coruptiei".

Operatorii de transport din regiunea Nord-Est consideră că Laura Kovesi trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt, iar la finalul acestuia să facă rocada cu procurorul Augustin Lazăr, astfel încât acesta să preia conducerea DNA, iar Laura Kovesi să devină Procurorul General al României.

"Distinse domnule preşedinte Klaus Iohannis, dumneavoastră sunteţi garantul legii fundamentale a republicii (Constituţia României) şi nu trebuie să permiteţi corupţilor, infractorilor şi penalilor să denigreze o instituţie care se bucură de un grad ridicat de încredere din partea cetăţenilor români. Conform Constituţiei aveţi ultimul cuvânt şi acesta trebuie să fie în interesul României şi al românilor", se arată în comunicatul COTAR, filiala Nord-Est.
 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.