Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol, a declarat luni că nu ştie dacă există vreun şef care să nu răspundă la comenzi politice, pentru că funcţia de şef al Poliţiei Române, în ultimii ani, a devenit funcţie politică, ocupată nu prin concurs ci prin nominalizare de către ministrul de Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cosmin Andreica – preşedintele Europol a fost întrebat în ce măsură răspunde conducerea Poliţiei Române la comandă politică. ”Nu ştiu dacă există vreun şef care să nu răspundă la comenzi politice, luând în considerare că funcţia de şef al Poliţiei Române, în ultimii ani, a devenit funcţie politică, ocupată nu prin concurs ci prin nominalizare de către ministrul de Interne.

Secretarul de stat Bogdan Despescu ocupă o funcţie de demnitate publică, numită politică şi la cârma Ministerului de Interne avem un om eminamente politic”, preşedintele sindicatului Europol.

El a precizat că ”instituţia Poliţiei Române, care prin lege este o structură apolitică, este condusă de oameni politici, astăzi”. Despre imaginea cu poliţistul care a scos arma şi a îndreptat-o către protestatari, Cosmin Andreica a precizat că este ”un gest regretabil”.

”LA IPJ Constanţa, conducerea Inspectoratului a decis să scoată trupele speciale, mascaţii, în toată splendoarea lor, cu toate dotările asupra lor şi cu armele de vânătoare în mână, cu scopul de a intimida protetatarii. Această decizie total neinspirată şi oarecum nejustificată nu a făcut decât să provoace participanţii şi să fim la un pas de escalarea conflictului”, a arătat reprezentantul Europol.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.