Peste 70 de deficienţe au fost descoperite de pompieri la şcoli din Bucureşti şi Ilfov, în urma unor controale realizate în luna septembrie, aceştia verificând, printre altele, existenţa şi funcţionarea stingătoarelor de incendiu, a instalaţiilor de detectare, semnalizare a incendiilor şi funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ISU Bucureşti-Ilfov a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că inspectorii de prevenire din cadrul instituţiei au desfăşurat activităţi de control pe linia securităţii la incendiu, care au avut drept scop verificarea respectării regulilor şi măsurilor de prevenire, la unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Astfel, în perioada 2-9 septembrie, au fost făcute 36 de controale de prevenire, în urma cărora au fost constatate 74 de deficienţe, pentru care s-au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale.

“Pe timpul controalelor efectuate, principalele aspecte urmărite au vizat: asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor; funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare; exploatarea corectă a centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului; existenţa şi funcţionarea stingătoarelor de incendiu şi a reţelelor de hidranţi interiori; existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor”, se arată în comunicatul ISU Bucureşti – Ilfov.

Sursa citată a menţionat că, tot cu acest prilej, dat fiind faptul că procesul electoral se va desfăşura în interiorul unităţilor de învăţământ, au fost făcute verificări şi instruiri pe linia securităţii la incendiu, pentru preîntâmpinarea eventualelor situaţii de urgenţă ce pot apărea pe timpul procesului de votare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.